TYPO3 er et dansk udviklet CMS, som blev født i 1998, og som siden da har udviklet sig til at blive en stor og seriøs spiller på markedet for content management systemer til entreprisemarkedet.

TYPO3 henvender sig til alle typer content management-løsninger; fra den lille virksomheds første entré på internettet til store, avancerede implementeringer.

TYPO3 er et open source-program baseret på gennemtestede og markedsførende åbne standarder kendt for sikkerhed, hastighed og stabilitet.

Når TYPO3 er blevet populært i den offentlige sektor skyldes det blandt andet, at TYPO3 kan overholde statens retningslinier for tilgængelighed og kompatibilitet.

Hvad er TYPO3?

TYPO3 er et gratis Open Source Content Management System egnet såvel til Inter-som til Intranet.

Markedskravene har haft afgørende betydning for projektets succes, og systemet byder på stor fleksibilitet og et væld af udvidelsemuligheder, og kommer herudover med et færdigt sæt af klargjorte rammer, funktioner og moduler.

 
TYPO3 er et lille til middelstort Content Mangement Framework, som tilbyder det bedste fra begge verdener: "Out–of–the-box" funktioner med et komplet sæt af standard moduler, og et rent, stærkt high-performance design, som imødekommer så godt som alle typer af kundeløsninger.
 

For webredaktører er TYPO3 et brugervenligt og nemt tilgængeligt redskab, som giver mulighed for at producere og vedligeholde websider med advancerede funktioner – med kun få klik med musen.

Med TYPO3 kan alle deltage i webbaseret kommunikation og kunderelationer. Glidende integration af multimedia indholdstyper og dynamisk server side image manipulation og generering, er blandt de utallige standarder i det omfattende stykke værktøj for webbaseret kommunikation. Omfattet er også kommunikationssystemer til brug for interne meddelelses- og arbejdsfunktioner. 

For administratorer og indholdsredaktører kan TYPO3 være et særdeles detaljeret brugerbaseret system til professionel implementering og oprettelse af indhold, foruden den løbende redigering og vedligehold af websiderne. TYPO3 kan benyttes med en hvilken som helst browser. 

Webudviklere og bureauer vil værdsætte den fuldstændige opdeling mellem design og indhold. TYPO3 begrænser ikke de valgmuligheder en professionel webdesigner stiller krav om. Websider kan hurtigt og nemt tilpasses et nyt design. TYPO3 er databasebaseret og sættes nemt op til at levere websider og formater tilpasset den enkeltes virksomheds behov og image.